Чавунна пательня Біол, її особливості, переваги та недоліки

чавунна сковорода Біол

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чавунна сковорода має дуже великий строк служби, її майже неможливо зіпсувати чи зламати про це знає кожна справжня господиня. Мабуть, саме тому ця пательня до цих пір користується шаленою популярністю серед домогосподарок, не зважаючи на те, що сучасні виробники пропонують багато різних видів сковорід з інших, більш легких, матеріалів. Особливе місце на вітчизняному ринку зайняв чавунний посуд Біол.


Переваги чавунної сковороди «Біол»

Посуд з чавуну «Біол» має багато достоїнств, одне з яких – його висока зносостійкість і витривалість. Є й інші численні переваги:

  • смажити на чавунній пательні дуже безпечно – їжа на ній зовсім не пригорає, сковорідка пропікається рівномірно і набуває приємного золотавого кольору (саме тому цей посуд найчастіше використовують для приготування млинців, сирників, налисників та інших мучних страв);
  • завдяки пористій структурі, яку має чавун, з часом він лише набуває додаткових захиснихвластивостей – дієтологи та лікарі доводять, що смажені на такій пательні  продукти більш корисні, а вміст у них вітамінів та мікроелементів зазвичай вищий;
  • чавун не піддається впливу різних кислот, тому на ньому можна сміливо тушкувати овочі з лимонним соком, без ризику зіпсувати поверхню сковорідки;
  • чавун зовсім не боїться подряпин та інших механічних пошкоджень, тому помішувати на ньому їжу можна будь-яким предметом, навіть металевою вилкою;
  • з часом чавунна пательня стає тільки кращою, тому що вона поступово просякає маслом та  смальцем і вкривається особливою антипригарною плівкою;
  • вимити навіть найбруднішу чавунну сковорідку дуже просто – для цього достатньо її добре розігріти (при температурі 180-200 градусів спрацьовує система самоочищення). 


Чи є недоліки у чавунної сковороди «Біол»


Кожен металевий виріб має певні недоліки, і чавунна пательня не виняток. Найперше - це велика вагацього кухонного начиння. Але враховуючи той факт, що мало хто з домогосподарок бігає з чавунноюсковородою наперевіс або довгий час тримає її у витягнутих руках, такий недолік можна вважатинесуттєвим. 

Ще один важливий нюанс – чавунна пательня «Біол» не може коштувати дешево,тому що вона виготовлена з високоякісних та міцних сплавів. Проте не варто гнатися за дешевизною і купувати дешевші за ціною аналоги, бо швидше за все то буде підробка. 

Деякі господині скаржаться, що чавунну сковорідку важко відмивати. Насправді цього навіть не варто робити, адже саме так на її поверхні з’являється захисна плівка. Виняток –масло після смаження риби,  але з цією проблемою допоможе впоратися будь-який побутовий миючий засіб. Залишків смальцю на пательні також можна позбавитись за допомогою гарячої води та  спеціальної дротяної сітки. 

Чавунна сковорода може вкритися іржею, але таке трапляється лише внаслідок неправильної експлуатації виробу, або невиконання основного правила – обробки його маслом. Якщо після довготривалої перерви у використанні сковороди «Біол» її вміст почав приставати до дна, пательню потрібно добре прогріти з сіллю, прополоскати теплою водою та знову змазати олією. Професійні кухарі радять використовувати для цього звичайний маргарин чи смалець. Якщо виконувати ці поради, чавунна сковорода служитиме сотню років.


Похожие статьи:

Советы от специалистов в сфере недвижимостиНедвижимость Крыма – доступная роскошь

Советы от специалистов в сфере недвижимостиПродажа квартир в Донецке

Советы от специалистов в сфере недвижимостиНедвижимость на южном берегу.

Советы от специалистов в сфере недвижимостиЯк правильно здавати квартиру подобово в Україні

Советы от специалистов в сфере недвижимостиЦели при покупке земельных участков

Есть мнение? Вы можете оставлять отзывы или комментарии (0)
Просим не писать отзывов провокационного характера (т.е. таких, которые направлены против лиц, государств, организаций и т.д., с целью подтолкнуть их на неадекватные поступки).
Просим воздержаться от формулировок или выражений, унижающих достоинство человека, организации и государства. Здесь принято, что любую позицию можно аргументировать коротко и цивилизованно, не прибегая к грубым выражениям, или таких, которые перечислены выше.

Нет комментариев. Ваш будет первым!


(можно без регистрации)