Українські готелі надовго спорожніють після Євро-2012

Збільшення пропозиції на готельному ринку може привести до зниження доходів галузі в наступні роки.


"Після закінчення футбольного чемпіонату Євро-2012 існує велика ймовірність недозавантаження і, як наслідок, недоотримання прибутку власниками готелів", - наводяться слова керівника відділу консультацій по нерухомості в Україні Ernst & Young Елеонори Мельник в прес-релізі компанії.


З урахуванням появи нових об'єктів на ринку заповнюваність навряд чи збережеться на колишньому рівні.
"Швидше за все, ми будемо спостерігати зниження цього показника до 40%", - додала Мельник.


Для порівняння: в 2011 році, за даними консалтингової компанії Colliers International, цей показник для готелів верхнього цінового сегмента в Києві склав 62%.


Віце-президент з готельного бізнесу VS Energy Олег Болотов підкреслює, що прогноз компанії більш актуальний для регіонів, ніж для столиці.
"Та кількість готелів рівня" 4-5 зірок ", які відкрили в Києві під Євро-2012, звичайно, вплине на завантаження в майбутньому, але не так драматично, як описує Ernst & Young. Проте в майбутньому, якщо в Україні не покращиться ситуація з інвестиціями і залученням бізнесу, завантаження може скоротитися. Те ж стосується і рівня "трьох зірок" ", - зазначив Болотов.


Не виправдаються очікування власників готелів щодо прибутковості і в період Євро-2012.


"Один з факторів - бажання власників готелів встигнути під дію закону, звільняє на 10 років від податку на прибуток готелю, побудовані під Євро. Тому вони квапляться здати об'єкти до чемпіонату. В результаті було витрачено більше грошей, ніж потрібно", - говорить заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін (управляв готелями НРК в Україні).


Крім того, через високі ціни на номери від проживання в Києві вже відмовилися футбольні команди.
"Всі ці фактори вдарять по прибутковості готелів та їх власників. Добре, якщо їх очікування виправдаються хоча б на 30%", - підкреслює Юткін. 


Похожие статьи:

Новини ринку нерухомості (Новости рынка недвижимости)Київські готелі зацікавили АМКУ

Новини ринку нерухомості (Новости рынка недвижимости)Лубківський про готелі: захмарні ціни - це вигадки

Новини ринку нерухомості (Новости рынка недвижимости)Поштовх ЄВРО 2012

Новини ринку нерухомості (Новости рынка недвижимости)Евро-2012 выведет на чистую воду всех нелегальных арендаторов

Новини ринку нерухомості (Новости рынка недвижимости)Євро-2012 скільки коштує оренда в приймаючих містах

Есть мнение? Вы можете оставлять отзывы или комментарии (0)
Просим не писать отзывов провокационного характера (т.е. таких, которые направлены против лиц, государств, организаций и т.д., с целью подтолкнуть их на неадекватные поступки).
Просим воздержаться от формулировок или выражений, унижающих достоинство человека, организации и государства. Здесь принято, что любую позицию можно аргументировать коротко и цивилизованно, не прибегая к грубым выражениям, или таких, которые перечислены выше.

Нет комментариев. Ваш будет первым!


(можно без регистрации)
Последние новости:
Выгодная покупка квартиры в Голосеевском районе ЖК NEW YORK Concept House.
Согласно исследованиям, лучшим городом для жизни и бизнеса в Украине признан Киев. Именно в столице специалисты отмечают самый низкий уровень безработицы, а главное – 100-процентную...
ЖК Рыбальский - жизнь у воды
Жилой район RYBALSKY – чарующее место, где хочется жить, учиться и работать. Мало кто знает биографию Рыбальского, а ведь она, как и жизнь любого человека, полна интересных фактов и...
Податок на нерухомість – що ви знаєте про сюрпризи від влади?
Ще з середини минулого року українці, які мають у власності житло великої площі, змушені сплачувати державі додаткові податки. «Зайвими» вважаються квадратні метри понад 60 у квартирі...
Названы три условия для отмены моратория на продажу украинской земли
Для осуществления продаж сельскохозяйственных украинских земель необходимо выполнение трех условий, по словам эксперта Дениса Марчука.
Цены на квартиры в Киеве: прогноз на зиму 2015-2016
Эксперты и просто те, кого интересует рынок недвижимости, делают свои прогнозы стоимости квартир в Киеве в зимний период.